• Binnen 1-3 werkdagen bij u thuisbezorgd
  • Gratis verzending vanaf €95,-
  • Alle bestellingen worden als cadeautje voor u ingepakt

Hoe verzorg ik pampas pluimen?

Gepubliceerd op 17 januari 2022 om 09:00


"Hoe lang blijven pampas pluimen goed?"
"Hoe droog ik pampas pluimen?"
"Mijn pluimen vallen uit; hoort dit?"
"Hoe krijg ik de pluimen na ontvangst weer helemaal in vorm?"

Deze vragen worden ons vaak gesteld. Daarom hoog tijd om in deze blog een duidelijke uitleg te geven over hoe je gedroogde pluimen het beste kunt verzorgen! 

 


Hoe verzorg ik mijn pampas pluimen?

Pluimen zijn heel eenvoudig te verzorgen. Ze hebben namelijk vrijwel geen verzorging nodig! Dat is toch ideaal?! De gedroogde pluimen moeten kunnen ademen en hebben daarom geen water nodig. Zet ze op een droge, het liefst wat zonnige/lichte plek en je pluimen zullen jarenlang mee gaan.

p.s. Wist je dat in ons huis pluimen staan, die al 5 jaar op dezelfde plek staan en dus al zo lang meegaan?! :) 


Hoe droog ik pampas pluimen?

Heb je pampasgras in je eigen tuin laten groeien (of stiekem in de natuur geknipt) en wil je de pluimen snoeien en drogen? Dat kan! Knip de pluimen af op de gewenste hoogte, bindt de stelen aan elkaar en hang ze op zijn kop. Zo blijft de pluim het mooist. Let wel op dat er geen beestjes uit de pluimen komen! Pissebedden verstoppen zich graag in de pluim of tussen de verschillende lagen van de stengel. Hoe warmer de ruimte is waar de pluimen in gedroogd worden, hoe eerder ze uiteraard droog zijn.

Mijn pluimen vallen uit; hoort dit?

Er kunnen altijd pluimpjes uitvallen; dit noemen we ruien. Afhankelijk van het seizoen waarin de pluimen geoogst zijn en het soort pluim, heeft de ene pluim hier wat meer last van dan de andere pluim. Zodra de pluimen, in een van onze vazen, op hun plek staan en niet meer worden aangeraakt, zullen ze niet meer ruien en heb je geen last meer van die vervelende pluisjes. 

Als je gedroogde pluim t.z.t. gaat ruien, dan kun je de pluim eventueel inspuiten met haarlak. Doe dit op een afstand van min. 25 cm en blijf de pluim rond draaien terwijl je spuit! Zorg dat er een waasje over de pluimen komt. Doe dit voorzichtig, want als je te veel of te dichtbij spuit dan plakt de hele pluim aan elkaar.

Hoe krijg ik de pluimen na ontvangst weer helemaal in vorm?

Bij ontvangst van onze pluimen kan het zijn dat ze wat uit hun vorm zijn geraakt, omdat ze een tijdje krap in een doos hebben gezeten. Met de volgende tips zijn je pluimen binnen no-time weer vol en fluffy., zoals je ze bij ons op de foto ziet in de webshop. 

  1. Schud na ontvangst de pluim stevig uit om het volume terug te krijgen. Eventueel kun je de pluim voorzichtig met je handen wat meer volume geven. Tip: doe dit buiten i.v.m. de pluisjes!
  2. Door verschillen in lichtinval kan de werkelijke kleur van de pluim iets verschillen van de kleur op de foto’s. Ook blijft de pluim een natuurproduct, wat betekent dat de kleur soms iets afwijkt van de foto's. 
  3. Is de pluim te lang? Je kunt de steel gemakkelijk afknippen met een (snoei)schaar tot de perfecte lengte voor in je vaas. 
  4. Tenslotte; geniet van je mooie pluimen en wij zijn uiteraard erg benieuwd hoe de pluimen in je interieur staan! Stuur ons een leuk fotootje via de app, mail of IG!

 

Heb je nog meer vragen of is iets je toch niet helemaal duidelijk? Laat hieronder dan even een reactie achter, of laat het ons weten via het contactformulier.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.